torsdag 6 januari 2011

Dag 05 - Vad är kärlek?

Kärlek..... Ett så vackert ord men ändå så hemskt. Tror att den största strävan man har i livet är att få känna kärlek. Att känna sig älskad. Sen finns det olika sorters kärlek. Den till familjen, den till sina vänner och till den som finns där ute med stort D.

Först och främst har jag kärleken till mina barn. En oändlig och helt villkorslös kärlek. De kan göra vad som helst och jag skulle aldrig sluta älska dem. Jag älskar dem så oerhört mycket att det inte går att beskriva i ord och jag känner mig så lyckligt lottad som har barn!  Sen har jag kärleken till min övriga familj. Mamma, pappa. syskon och hund. Skulle göra allt för dem och även dem älskar jag helt villkorslöst. Kärleken till mina vänner. Ja jag älskar många av mina vänner. De som alltid finns där för mig, de som bryr sig och de som tar mig för vad jag är och inte försöker förändra mig. Er älskar jag och jag hoppas ni vet vilka ni är så jag slipper räkna upp er här;)! Är nog ganska dålig på att visa det iofs men det är något jag ska försöka bli bättre på. Med början här. Ni som vet med er att ni är mina vänner: Jag älskar er <3!!!!!!

Till sist har vi kärleken med stort K. Den som jag fortfarande söker. Jag undrar ibland om den egentligen finns eller om det är en illusion vi människor skapat för att på så sätt känna oss mer attraktiva.... Jag hoppas att den finns. För jag vill så innerligt gärna finna den. Jag vill känna den där pirrande känslan i magen när jag ser på en annan människa. Jag vill känna den där lyckan efter att ha fått bekräftat att denne känner detsamma. Jag vill vakna på morgonen och titta på en annan människa i sängen och tänka att vi, vi hör ihop. Jag vill känna mig älskad. Jag vill ha någon som berättar för mig hur vacker och underbar jag är trots alla skavanker. Jag vill ha någon som JAG kan berätta för hur underbar och fin denne är. Jag vill hitta någon som skrattar med mig när jag är glad, tröstar mig när jag är ledsen och som förlåter mig när jag är dum. För det är det som jag ser som kärlek. Jag vill finna den där människan som är min själsfrände. För jag tror och hoppas att det finns en sån. Det måste finnas en sån.

2 kommentarer:

  1. Vackert, poesi.. drömmar som vi önskar bli sanna.. hopp, som är det sista som överger oss.. ibland orkar vi inte tro, inte hoppas, rädda för att återigen bli besvikna.. bara kärleken till barnen är sann, den andra är allt för flyktig.. ändå vill man inte sluta drömma, hoppas, att kanske.. tror nästan att kärleken som vi får från vår älskade hund, är den vi söker hos vår tillkommande.. men den kan vi nog aldrig få.. för olikt en hund som lever för stunden o förlåter alla våra brister.. den egenskapen är svårfunnen hos människan .. vi har så lätt att döma o minnas andras tillkortakommande.. vi behöver inte leta hos andra, vi behöver bara betrakta oss själva för att se andras svagheter..
    Dock fortsätter vi vår jakt på lycka o kärlek.. fortsätter drömma..ty vår tid på jorden är kort, låt oss få älska, behaga, hjälpa vår näste, förlåta de som inte själva kan.. skänka hopp till den som inget har.. se det gudomliga hos allt levande.. Ja, jag ber..Gode gud, se mig som liten är..
    Massor av kramar

    SvaraRadera
  2. Vackert, poesi.. drömmar som vi önskar bli sanna.. hopp, som är det sista som överger oss.. ibland orkar vi inte tro, inte hoppas, rädda för att återigen bli besvikna.. bara kärleken till barnen är sann, den andra är allt för flyktig.. ändå vill man inte sluta drömma, hoppas, att kanske.. tror nästan att kärleken som vi får från vår älskade hund, är den vi söker hos vår tillkommande.. men den kan vi nog aldrig få.. för olikt en hund som lever för stunden o förlåter alla våra brister.. den egenskapen är svårfunnen hos människan .. vi har så lätt att döma o minnas andras tillkortakommande.. vi behöver inte leta hos andra, vi behöver bara betrakta oss själva för att se andras svagheter..
    Dock fortsätter vi vår jakt på lycka o kärlek.. fortsätter drömma..ty vår tid på jorden är kort, låt oss få älska, behaga, hjälpa vår näste, förlåta de som inte själva kan.. skänka hopp till den som inget har.. se det gudomliga hos allt levande.. Ja, jag ber..Gode gud, se mig som liten är..
    Massor av kramar

    SvaraRadera